Een superfood is een verzamelnaam voor verschillende eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen , zoals: proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, antioxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. En totaal vrij zijn van pesticide, chemicaliën, en (groei) hormonen.

Door het eten van superfoods zal je levenskracht en energie in grote mate toenemen. Ze versterken je immuunsysteem,  zuiveren je lichaam, verhoogt je energie. Eigenlijk verbeteren ze je algemene gezondheid. Ook verbetert je concentratie vermogen en ga je op een positievere manier naar het leven kijken!

Een aantal jaar geleden waren superfoods opeens een hype in Nederland. En zeker alles wat nieuw was en van zo ver mogelijk vandaan kwam was interessant.

Maar ook in Nederland hebben wij onze eigen superfoods (mits het onbewerkte producten zijn)

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: spinazie, boerenkool, spruitjes, broccoli.

 

Kort samengevat: “een superfood is een natuurlijk voedingsmiddel dat erg rijk is aan gezonde voedingsstoffen”

 

Een aantal voorbeelden:

*Spirulina poeder: Spirulina is een blauwgroene zoutwater alg die behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbron ter wereld. Spirulina is bijzonder voedzaam en ondersteunt bij vermoeidheid.

*tarwegras poeder: Tarwegras poeder wordt gemaakt van jong tarwegras, dat direct na de kieming in een sterke groeifase verkeert. Rijk aan enzymen. Een van de meest basenrijke voedingsmiddelen die er zijn

*Maca poeder: Maca bevat hoge voedingwaarden. Ondersteunt de fysieke en mentale prestaties en heeft een gunstig effect op de vruchtbaarheid. Daarnaast is het lustopwekkend.

*spinazie: spinazie is rijk aan verschillende vitamines en mineralen zoals foliumzuur, ijzer, zink en vitamine B1.

 

GEÏNTERESSEERD?

Laat een bericht achter en ik beantwoord zo snel mogelijk!

Get inspired!