Over Pure Health
Hoe het allemaal begon

De start van Pure Health…

In oktober 2016 heeft Pure Health haar eerste project aan mogen nemen van Hago Zorg gevestigd in het Erasmus MC te Rotterdam. Ik werd benaderd om een plan samen te stellen om het personeel gezonder te maken zodat het percentage binnen het ziekteverzuim naar beneden zou gaan. Ik ging hiermee aan de slag en er werd akkoord gegeven op het plan van aanpak.

Ik ging in overleg voor de naam van het project met de casemanager en de projectleider van Hago Zorg. We hadden maar één doel voor ogen en dat was om de personeelsleden fit te krijgen en zo is de naam ‘Fitter’ ontstaan.

Nadat het plan in elkaar is gezet zijn we filmopnames gaan maken die we middels een toolbox met presentatie aan het personeel van Hago Zorg hebben laten zien.

Er kwamen aanmeldingen binnen op voedingsconsulten, verschillende workshops en bootcamps. Spullen werden aangeschaft, zoals een weegschaal en tools voor de bootcamps en het project ‘Fitter’ ging van start.

 

Terugblik van Mandy:

Het was zo’n ongelooflijk mooi project waar ik met veel dankbaarheid en voldoening aan terug denk.

In het begin vonden de personeelsleden het wat eng om zich aan te melden, maar nadat de groepen steeds groter werden deden er steeds meer mensen mee met de lessen.

We begonnen met voedingsconsulten, verschillende workshops en bootcamps. Later kwamen er nog lessen bij zoals de supermarktsafari en fietsen.

Er waren Marokkaanse dames die niet konden fietsen dus hebben we daar aan aantal lessen aan besteed.

Bij de workshops zag je dat Turkse, Marokkaanse en Surinaamse vrouwen een band kregen met elkaar en ook receptjes uitwisselden.

Ondertussen deed iedereen keihard zijn best en vlogen de kilo’s er af. Personeelsleden gaven aan dat ze minder moe waren, dat ze minder trek in slecht eten hadden en energieker werden.

Het succes verhaal Bartjan, werkzaam bij Hago Zorg.

“Ik ben bij Mandy terecht gekomen via een project van mijn werk ‘’Fitter’ met Hago Zorg. Heel mijn leven ben ik al met lijnen bezig. Ik wilde altijd afvallen en dun zijn, dus ik heb de gekste dingen geprobeerd zoals: pillen, weinig eten en andere diëten. De kilo s gingen er af en na een paar maanden zaten ze er weer aan. Het bekende jojo effect. Door Mandy ben ik anders naar eten en sporten gaan kijken. Nu wil ik niet dun zijn maar gezond en fit. Zij kijkt naar producten die je lekker vind en leert je etiketten lezen. Ik ben in totaal 20 kilo afgevallen en mijn gewicht blijft ook stabiel.

Ik sport nu niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind.”

GEÏNTERESSEERD?

Wil je meer informatie, een traject starten of een sessie boeken? Stuur een mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

BLOG

Happy Healthy Holiday

Yeah de vakantietijd is weer begonnen. Vakanties worden massaal geboekt, weekendjes weg worden gepland, de bikini’s worden onderuit de la getoverd en de zonnebrand wordt weer ingeslagen.
Waarschijnlijk ben je al maanden keihard met bloed zweet en tranen bezig in de sportschool en is je voedingspatroon als dat van een gemiddeld oermens om zo je summer body on fleek te krijgen.

Get inspired!